Kuvakertomuksia, osa Juhannus ja Kesä



Sain käyttööni juhannukseksi asuntovaunun mökin pihasta Heinävedellä. Nukuin siellä todella hyvin niin kuin yleensä maalla. Karavaanariksi en kuitenkaan ole alkamassa, enkä ole niin sotkuinen kuin lakanan asetteluni antaisi olettaa.



Savusauna. Tässä lämpenee uusvanha savusauna navetan raunioilla. Vaikka savusaunasta jää usein mustia läikkiä ihoon, siellä puhdistuvat sielu ja ruumis. Savusauna on sitä suomalaisuutta, jo sen lämmittäminen henkii kiireettömyyttä.



Tässä palaa sovellettu juhannuskokko, kun sain päähäni kerätä kaikkea mahdollista palavaa. Sateen hetkeksi tauottua kokon sai syttymäänkin. Ei metsäpaloja.



Polttopuita. Yksi kesän lempiharrastuksistani on polttopuiden teko. Tässä saaliini juhannuksen ajalta. Paperinpyörittäjälle ruumiillinen työ tuo aina tyydytystä.



Seiska. Löysin Seiskoja ja niitä lukiessa aika vierähti mukavasti. Kesään kuuluu vanhat lehdet ja turhat julkkikset.



Taas lämpiää sauna. Olen kohtuullisen hyvä saunamajuri. Bensaa en ole vielä tarvinnut saunan lämmityksessä.



Kissa. Pidän kissoista ja saan niistä paljon iloa maalla käydessäni. Tämä veijari oli aremman puoleinen tai vain leikkisä.



Lepäilyä. Maalla voi levätä eri tavalla kuin kaupungissa ja maalla lepäilystä ei tunne niin kovaa syyllisyyttä.



Museo. Maalle kerääntyy kaikenlaista. Tämä Samaran tie Togliattista Suomeen on käyty loppuun.



Hyttyset. Kesän ensimmäisten pistojen raapimisesta saa masokistista tyydytystä.



Makkaraa. Minulla menikin kerralla paketillinen.



Sade. Mikä olisikaan juhannuksena tyypillisempää.



Liikenneruuhkat. Nekin kuuluvat juhannukseen. Mennessä olin joutua ketjukolariin Lahden moottoritiellä. Ironista kyllä pusu tulikin vasta melkein kotona Vantaalla. Pikkulintukin kohtasi matkansa pään törmätessä tuulilasiin. Siitä olo oli hieman suruinen.

ABC-ketjusta on tullut joku uusi pakkomielteeni, sillä nyt kun kävin useammassakin ABC:ssä, niin myyjätytöt näyttivät kovasti siltä mainoksen tytöltä. Sellaiselta reippailta ja ystävällisiltä, jotka ovat palveluammateissa harvenemaan päin.

Kommentit

Suositut tekstit