Kuntavaaleja odotellessa



Kuntavaalit ovat tulossa, kuten varmasti jo kaikki tietävätkin. Jokunen väkinäinen puoluejohtajien väittely on jo järjestettykin. Suurin "vaalikiima" odottaa vielä tulemistaan, mutta kyllähän se loppua kohti tästä. Muutamia omia aatoksiani ajattelin vaalien tiimoilta teille kirjata.

Matti Vanhanen väläytti ihanteensa kuuluville puutarhakaupunkeineen. Jokaisella on tietysti oikeutensa mielipiteisiinsä, mutta kaikkien onnela ei ole Nurmijärvi. Toisaalta, jos se on joidenkin onnela, ei siinäkään mitään pahaa ole. Joten kepulle taitaa joka tapauksessa jälleen kerran jäädä haaveeksi suurten kaupunkien äänestäjät. En ymmärrä myöskään Vanhasen junavihamielisyyttä. Nurmijärven kunnanjohtaja sen syyn sitten ääneen Nyt-liitteessä toikin esiin. Junat tuovat huumeet eli junat kuvastavat kaupunkien pahuutta, köyhiä ihmisiä ja muuta epämiellyttävää.

Kun suurten kaupunkien lähiöiden asukkaat jälleen ohitetaan todellisuudessa suurten puolueiden taholta muhii Perussuomalaisten yllätysmomentti. Riippuen tietenkin pystyvätkö edes he innostamaan lähiöiden asukkaat äänestämään. Kunnallisvaalien äänestysprosentti oli Vantaalla viimeksi jo alle 50 prosenttia. Siinä vaiheessa tulee jo mieleen, edustaako valtuusto enää edes kansan tahtoa, kun enemmistö jättää äänestämättä.

Kansan huolenaiheena ovat ne vanhat tutut: vanhustenhuolto, terveydenhuolto, koulut. Jokainen lupaa tietysti muuttaa kaiken mahdollisen ja lähtökohtaisestihan asiat ovat aina pieleen hoidettu. Itse toivoisin, että lähiöiden asia otettaisiin oikeasti agendalle. Isoissa kaupungeissa kuilu asuinalueiden ja varallisuuserojen välillä jatkaa kasvuaan. Niinpä toivon, että edes joku sytyttäisi lähiöiden asukkaat.

Nämä vaalit taitavat olla myös ensimmäiset todelliset verkkovaalit. Facebookissa on paljon tukiryhmäsivustoja ehdokkailla ja netin keskustelupalstallekin ilmestyy nimellään kirjoittajia aivan eri tavalla kuin normaaliaikoina. Itse en usko, että Facebook nyt sentään vaalit ratkaisee. Ainakin on kiva, kun voi tukea toisten vaalikampanjoita varsin kivuttomalla tavalla. Hesarin nettisivuilla myös pk-seudun kuntatoimittajat bloggaavat. Se on minusta hieno juttu. Ainakin Vantaan toimittaja vieläpä osallistuu keskusteluun. On hyvä, että myös toimittajat osallistuvat keskusteluun ehdokkaiden ja äänestäjien kanssa.

PS. Sitten muutama irtohuomio. Tänään luin Mediuutisista, että on olemassa sellainen sairaus kuin hypertymasia. Tuossa sairaudessa ihminen muistaa lähestulkoon kaiken elämästään. Apua, voiko kohtalo enää kovempi olla. Kuka haluaa muistaa kaiken, ainoita ihmisen elämän helpotuksia kuin on, että osa asioista vaipuu unholaan.

Fonecta on tehnyt myös tutkimuksen vieraisiin numeroihin vastaamisesta. Osa vastaa kuulemma vieraisiin numeroihin lemmenleikkienkin keskellä. No, suomalaiset ovat todellakin kännykkäriippuvaista kansaa.

Suomelle puuhataan myös omaa brändiä. Odotan mielenkiinnolla.


Kommentit

Suositut tekstit