Esa 1910-lukulainen



Facebookista löytyy kaikenlaista. Läheskään aina en syty kaikelle, mutta nyt tuli eteen hyvä testi, jossa saattoi testata, mille vuosikymmenelle kuuluu. No, huumoriahan testit tietysti ovat, mutta silti... niistä voi löytää itsestään uusia puolia. Minulle sattui 1910-luku. Ennemminkin olisin olettanut olevani 1960-luvulta tai 1840-luvulta, mutta toisaalta 1910-luvulla moni asia muuttui. Sodat ovat yleensä toimineet aikakausien vedenjakana. Ainakin suursodat. Näin minua kuvaillaan:

"Olet sotien ja vallankumousten lapsi. Tykistö myllertää taistelukaasujen verhoamaa liejuista maata, keisarikunnat sortuvat ja uudet aatteet pyyhkivät sivuun vanhoja. Menneeseen ei ole paluuta, viattomuus on menetetty. Kukaan ei voinut uskoa, että tässä kävisi näin."

Enpä olisi uskonut tosiaan, että näin kävisi. Mutta ehkä olen todellakin vanhemmiten kyynistynyt ja tullut nuorvanhaksi vihaiseksi mieheksi. Ainakin kaipaan kovasti niitä aatteita, jotka pyyhkisivät sivuun vanhat. Jotka saisivat pöytää sileäksi, eikä eri aatteiden nimillä puhuttaisi samaa asiaa. Niitä ei ole vain ilmaantunut. Oikeita uusia aatteita kun ei voi lanseerata edes mediakampanjalla. Se kyllä sitä vastoin saattaa onnistua yhden ihmisen karismalla. Menneeseen ei kyllä toden totta ole paluuta ja viattomuus nyt ainakin on menetetty aikaa sitten. Sen vain voi uskoa, että näin kävi.

Sen ainakin tiedän, ettei elämällämme ajalla taida olla kaltaisilleni ihmisille käyttöä. Olisin hyvinkin voinut viihtyä jossain toisessa ajassa paremmin, tuntea kuuluvani johonkin suurempaan. Mutta ei kai sitä voi aikaansa valita, ellei usko edes jälleensyntymiseen. Ehkä sitä on voinut jäädä monellekin hommat edellisessä elämässä kesken. I wasn´t made for these times. Lukemattomien laulujen aihe.
 
Muita huomioita: Seksi on taas ollut tänään päivän teema. Siitä piti huolen BB-talo sekä kokoomusnuoret. BB-talossa oli sitten ne paljon odotetut orgiat. Lienee jo tottakin, kun useampi pari innostui vanhoista roomalaisajoista, jolloin seksiä ei kauhisteltu. Tämän illan jaksolle laitettiin oikein K-15 ikäraja. Katsojaluvut ovat toki taattuja. Ehkä seksin tihruaminen BB:tä katsoen on hyväksytympää silti kuin netin kanssa nyhrätessä. Pitäisikö erotiikka tehdä BB:ssä veronalaiseksi toiminnaksi, niin kuin eräässä saksalaisessa kaupungeissa ilotaloille tehtiin. Jospa himot siitä laantuisivat.

Aikaisemmin tykkäsin siitä Cherylistä, mutta nyt pisteet laskivat. Nainen on tyypillinen toisten hyväksikäyttäjä, joka ensiksi antaa ymmärtää muuta, mutta sitten väittää vain haluneensa ystävyyttä. Minä kaipaan estyneitä ihmisiä BB-taloon. Toisaalta ehdoton suosikkini on vähemmän estynyt Niko. BB:tä katsoessasi tajusin taas, kuinka säälittäviä me tupakoitsijat voimme olla. BB:ssä kun oli kuntopäivät, eikä saanut polttaa, tupakoitsijat kävivät kerjäämässä useaan kertaan isolta veljeltä tupakkaa. Itse en kyllä toisaalta kestäisi siinä talossa kyllä tuntiakaan polttamatta.

Kokoomusnuoret puolestaan julkaisivat tyttö/poikakalenterin kuntavaalikampanjaa vauhdittamaan. Ihailtavaa mediahallintaa, ja sanomakin suorastaan alaston. Mieleen tulee Loka Laitisen kolumni viikonlopun Iltalehdestä, jossa hän sätti kansanedustajien tärkeimmän tehtävien olevan viihdyttäminen ja kaunis ulkonäkö tätä nykyä. Te rumat ihmiset, jotka haaveilette kansanedustajuudesta, uskokaa jo, paasikivien aika meni jo.
Toisaalta Timo Soini on kyselyn mukaan rehellisin puoluejohtaja, joten ainakin jotkut uskovat muuhunkin, kuin naistenlehdissä paistatteluun.

Ja sitten vielä hyviä uutisia meille miehille: ruotsalaistutkimuksen mukaan miesten parisuhdeongelmat voivat johtua geeneistä. Nyt sitä voi sitten riidan sattuessa vedota edes geeneihinsä. Kannattaa silti muistaa se vanha totuus. Parempi tossun alla kuin taivasalla.


Kommentit

Suositut tekstit