Kesärenki palasi takaisin



No niin, tänään sitä sitten kotiuduttiin takaisin Heinävedeltä. Vanhemmat olisivat tietenkin toivoneet, että olisin viipynyt viikkoa kauemmin, mutta sen verran sitä on ikävä omaa kotipesää, että piti palata takaisin Vantaalle. Vielä olisi pari viikkoa lomaa jäljellä ja pitäisi keksiä itselleen jotain järkevää viihdykettä, missä vahingoittaisi mahdollisimman vähän itseään ja muita :)

Moni ei varmaan kaltaisestani paperinpyörittäjästä uskoisi, mutta painoin kunnon töitä kuin kesärenki konsanaan. Kaadoin ja pilkoin puita, ajoin nurmikkoa, lämmitin saunaa yms. Ruumillisen työn tekemisestä tulee jotenkin kivan miehekäs olo, sitä tuntee tekevänsä työtä. Lihakset ovat toki hellänä, mutta rehellisessä hiessä on eri tuoksu kun monesti päivätyöstään saamasta kylmästä hiestä. Puolet vartalostani on hyttysten syömä, riittää ainakin raavittavaa, jos ei muuta tekemistä seuraavaksi viikoksi.

Maalla olen aina jostain syystä luovalla päällä. Nytkin sain kirjoitetuksi pari laulunsanoituksentapaista.

Mökillä tulee luettua melkein mitä ikinä käsiinsä saa. Aikakausilehtiä selatessa tuli mieleen, kuinka hävyttömän huonoja lehtiä Suomessa julkaistaan. Seiska ja OHO-lehti ovat kyllä sananvapauden irvikuvia siitä pahimmasta päästä. Jossain päin maailmaa toimittajia tapetaan kun kirjoittavat miten asiat oikeasti ovat, ja sitten vapaissa länsimaissa julkaistaan kaiken maailman roskaa sellaisista julkkiksista, joista ei edes tiedä. Jos joskus olen siinä asemassa, että joku elämästäni olisi laajemminkin kiinnostunut, en kyllä antaisi haastattelua ko. lehdille. Tosin nämä lehdethän taitavat kirjoittaa jutun, vaikka haastattelua ei antaisikaan. No, mitäpä tässä hurskastelemaan, luin ne lehdet kuitenkin. Kesähesarinkin lukee 15 minuutissa, tai sitten sitä kesällä ei vaan jaksa keskittyä lukemiseen.

DVD:täkin tuli katseltua. Katselin Elviksen nuoruudesta ja noususta maineeseen kertovan elokuvan (en muista enää nimeä). On ihailtavaa, että Elviksestä yritetään tehdä elokuvia, vaikka kaikki epäonnistuvat surkeasti. Elvis on vain niin ainutlaatuinen persoona, ettei häntä voi kukaan muu näytellä. Katselin myös Nurnbergin tuomion (kyllä, olen se ainoa ihminen, joka viettää kesäiltansa katsoen natsien tuomitsemista :). Hyviä näyttelijöitä elokuvassa riitti, Montgomery Clift esim. loistava yhdessä viimeisimmissä roolissaan. Ja hyvin kirjoitettu elokuva kaikinpuolin. Huumoripuolelta tuli katsottua vanhoja Mennään bussilla -sarjaa. Nykypäivän mittakaavassa kovin sovinistista kyllä, mutta hauskaa silti. Britit ne osaavat kirjoittaa loistavia huumorisarjoja.

PS. Uida en uskaltanut, oli liian kylmää vettä. Tai sitten olen vaan niin neiti :)

Stadikalla näytti olevan tänään käynnissä Metallican konsertti. Sammuneita näytti olevan pitkin matkaa stadikalle ainakin bussin ikkunasta katsottuna. Mahtaa siinä pojilla olla kiva herätys aamulla Kisahallin putkassa.

PS.PS. Mikään ei voi olla ärsyttävämpää kuin istua bussissa viisi tuntia kovaäänisen ihmisen edessä, ilmastoinnista tullen ensiksi naftan katkuista kuumaa ilmaa ja sitten jääkylmää ilmaa vaikka ympärillä sataa.

No, tulihan se pakollinen valitusosiokin siinä...


Kommentit

Suositut tekstit