Jatkuuko Karpo-journalismi?


Suomalaisen tv-journalismin ikoni Hannu Karpo jättää tv-ruudun toukokuussa. Vaikka Karposta on tehty pilaa tv-sketseissä, enkä itsekään ollut ohjelmaa seurannut enää muutamaan vuoteen, täytyy miehelle nostaa hattua.

Hän on yleensä ollut se pienen ihmisen viimeinen oljenkorsi kun viranomaiset ja oikeuslaitos eivät enää auta. Varsinkin jos ovat itse vielä ahdingon aiheuttajia. Vähän pelottaa, löytyykö Karpolle korvaajaa, vai onko kyseisen tyyppisen journalismin aika auttamattomasti ohi. Vääryyksiä löytyy takuuvarmasti juttujen aiheiksi. Mutta lasketaanko mediataloissa, ettei yleisöä enää kiinnosta sitä katsoa tv:stä.

Hyviä journalisteja Suomessa on paljon, joten ainakaan ammattitaidon puutteesta homma ei jää kiinni. Eri asia on sitten vain se kuuluisa journalismin riippumattomuus, kun kaikki media rupeaa olemaan vain jokusen mediatalon hallinnassa välineistä riippumatta. Alati kuihtuvasta puoluelehdistöstä puhumattakaan.

Onneksi en usko median täyteen viihteellisyytenkään. Aina on ihmisiä, jotka jaksavat olla kiinnostuneita oikeistakin asioista, eikä vain tirkistelystä. Silloin on myös aina laadukkaita medioita tarjolla. I hope so.

Saa nähdä malttaako Karpokaan jättäytyä kokonaan pois median palveluksesta. Monesti toimittajien eläkkeelle jäänti on ollut kuin veteen piirretty viiva. Toimittajan ammatti on siinä suhteessa vähän kuin taiteilijan. Se on niin sisällä ihmistä, ettei sitä noin vain jätetä. Veteraanijournalisteilla on sitä paitsi niin suuri tietämys ja elämänkokemus, että olisikin sääli, jos ne käyttämättä jäisivät.



Kommentit

Suositut tekstit