Tv-tentin hajatelmia


Katselenpä tässä sivu silmällä Ylen eduskuntavaaliohjelmaa ja ihmettelen miten valtakunnan "ykköspoliitikot" osaavatkaan kietoutua poliittiseen liturgiaan. Enpä ihmettele, miksei ns. tavallista ihmistä politiikka kiinnosta. Mikä siinä on, että suuret puolueet eivät uskalla ottaa riskejä poliittisessa liturgiassaan? Huippuosaaminen,  irtisanomiset, etc.. Ei taaskaan mitään sellaista, mitä ei olisi jo sataan kertaan aikaisemmin kuullut.

Huomaavatkohan tv-tenttien pitäjät edes että antavat lähes kaikki puheenvuorot ns. kolmen koplalle, pienemmät puolueet jäävät aina sivuräksyttäjiksi, vaikka heiltä useimmiten tulevat mielenkiintoisimmat kommentit, vaikka heidän ideologiaansa ei uskoisikaan. Toivoisin kovasti, että Suomessa olisi edes yksi pieni tv-kanava, joka uskaltaisi tehdää rohkeasti erilaista vaaliohjelmaa.

Oletteko muuten huomanneet, että Stefan Wallin vaikuttaa kovasti kataiskloonilta. Nuori sliipattu uraohjus. No, ehkä olen vain kateellinen :) Vasemmistoliiton Korhonen tuntuu Siimeksen jälkeen taas kovin setämäiseltä, vaikka ehkä kuvastaa paremmin vasemmistoliiton peruskannattajaa. Minusta kristillisten Päivi Räsänen taas on jotenkin söpö, vaikka mielipiteiltään ei minua sytytäkään. Timo Soini taas yrittää olla kovasti Veikko Vennamo, vaikka ei ole vielä eduskunnasta vielä ole tullut uloskannetuksi. Cronberg taas jää armotta poikien jalkoihin, eikä oikein saa ääntään kuuluville. Se poliitikoista...

Vielä tässä olisi vaalikeskusteluja kahlattavissa...





Kommentit

Suositut tekstit